Referat af elitens deltagelse i Danmarksturneringen

Damer, 1. division øst

I Danmarksturneringens 3. og 4. spillerunde spillede 1. divisions damerne hjemmekampe i dejligt, men lidt blæsende sommervejr på en superflot bane. Der var megen ros til greenkeeperne både fra egne spillere og gæsterne.

Lørdag mødte vi Smørum, som er det hold, vi sikkert skal slås med om førstepladsen i puljen. Foursomes gik som ofte før med en til hver side, så singlerne skulle afgøre slaget. Efter 9 huller var alle fire piger nede med et enkelt eller to huller. Men det skulle blive bedre. Amalie vandt 4. single 2/1 og Christina kom en enkelt foran, men Katrine og Stine var nede, Stine 4 ned efter 13. hul. Katrine kunne ikke gøre mere mod en velspillende Smørum pige, så vi håbede på en sejr til Christina, så vi kunne få uafgjort. Men Stine havde mere at byde på. Hun vandt fire huller i træk og var all square på 18. tee. Fra bunkeren kom hun op og i hul for en deler, så nu stod det hele og vippede med Christina, som holdt fast i en op efter 17, og derfor som minimum ville få uafgjort. Det var spændende med begge slag på green, Christina holdt hovedet koldt og efter et putt til en givet og modstanderen ikke havde fået birdie, stod det klart at vi havde vundet 7-5 og nu fører puljen.

Søndag tog vi imod Korsør og det blev i foursomes 4 point til Køge efter to hurtige matcher. Eftermiddagens singles var udramatiske, vi delte med to til hver side, så sejren blev på 8-4.

Næste spillerunde i august bliver afgørende i udekampen mod Smørum. Hvis vi minimum kan spille uafgjort, så vinder vi puljen, men taber vi, så er det Smørum, der vinder. Da de allerede har et hold i Elitedivisionen, så kan deres 2. hold ikke rykke op fra 1. division. Men hvorledes det så afgøres er lidt indviklet og lige nu uklart for holdkaptajnen. Så det bedste er selvfølgelig bare at vinde udekampen.

Førsthold damer juni 2017 23 Førsthold damer juni 2017 12 Førsthold damer juni 2017 7

 

Veteraner, 1. division øst

KØGES VETERANHOLD I 1. DIVISION TABTE PÅ UDEBANE, MEN VANDT IGEN PÅ HJEMMEBANE

Lørdag den 17. juni spillede Køges højst rangerede hold i Dansk Golf Unions Danmarksturnering udekamp på Næstveds svære, men meget smukke golfbane. Hjemmebanefordelen ved især de meget kuperede og lynhurtige greens betød, at Køge måtte se sig slået med cifrene 9-5. Men vi glæder os til den afgørende hjemmekamp i Køge i august, hvor vi satser på at få stor revanche mod Næstved.

I søndagens hjemmekamp mod Odsherred kom Køge dog stærkt igen og vandt overbevisende med cifrene 11-3. Dette var en meget vigtig sejr for holdet, som hermed ligger på delt andenplads efter Rungsted i divisionspuljen efter anden spillerunde.

Som kaptajn på holdet var det en stor glæde at konstatere, at alle holdets spillere fik points i weekendens matcher.

På Køges veteranførstehold spillede:
Susanne Thorngaard, Kirsten Kuld, Jørgen Petersen, Svend-Henrik Berthelsen, Jess Jørgensen, Jeppe Jepsen og Nils Østergaard.

 

Herrer, 2. division øst

1. holdets herrer spillede lørdag ude mod Sorø. Mark Vergara var desværre ude med en håndledsskade, men Jonas Larsen var tilbage på førsteholdet efter en god præstation i en eliteturnering i Mølleåens GK. Til denne weekend var Sander Madsen med som reserve, men kom ikke til at spille.
Efter foursome lørdag var stillingen 3-3, efter Ilya/Jakob havde vundet, Adam/Jonas tabt og Lasse/Victor delt
Singlerne ender så vi spiller 9-9 efter en særdeles blæsende dag i Sorø.

Søndag stod den på match i Rungsted. Efter formiddagens foursomes var vi foran 4-2, efter sejre fra Ilya/Jakob, Adam/Jonas. Der skulle derfor vindes 3 singler, for at hive sejren. Det lykkes desværre ikke, da Ilya og Jakob er de eneste der vinder. Vi taber derfor 8-10, men efter en mærkelig weekend - internt i puljen - så er vi stadig 1'er i puljen med 5 point, så vi kan stadig selv afgøre det i sidste weekend, hvor vi skal møde Sorø hjemme og Bornholm ude.

 

Damer, 2. division øst

Lørdag skulle pigerne møde Kokkedal i Køge, og alle var opsatte på at give den gas - specielt fordi vi endnu ikke havde vundet en match. Til at begynde med så det også fornuftigt ud, men på de lange bageste huller, fik de langslående Kokkedal-piger krammet på os. Kun Caroline formåede at skaffe holdet 2 point.
Det skal nævnes at Kokkedals dårligste spiller havde hcp. 4,7, hvilket er bedre end vores bedste spiller

Søndag fik vi besøg af Roskilde, og igen med en flot indsats af Caroline og vores stærke foursome bestående af Stine Sverker og Hanne Romlund, lykkedes det endelig at bryde den onde cirkel og vinde en match med cifrene 5-4.

Inden de 2 sidste spillerunder ligger holdet på en absolut sidsteplads i puljen, og kun en sejr kan bringe os væk fra den truende nedrykning. Så vi må lægge os i selen og træne, så vi kan modstå presset til august.

Pigerne der spillede var:
Mette Mølvig, Charlotte Tranberg, Caroline Engelbredt, Stine Sverker og Hanne Romlund.

 

Herrer (ungdom), 5. division øst

Lørdag den 17. juni blev der spillet 3. match i Danmarksturneringen
Vores hold spillede hjemme mod Værebro. 
Vejret viste sig fra den bedste side og spillet var helt i top. Værebros hcp. sum var på 34,1 mod vores på 59,5 - men det er jo bare et hcp. 
Alle gutter spillede flot spil og gav den en skalle. Humøret var højt i alle matches og der blev hyggesnakket med de rare spillere fra Værebro.

Resultatet blev:

 1. single: Marius vinder 2-1
  4. single: Magnus vinder 2-0
  3. single: Mads taber 2-1
  2. single: Thomas deler
  1. single: Mikkel deler
  Foursome: Alexander og Patrick taber 1-0

Samlet nederlag på 8-6

Flot at se at alle matches blev trukket lang og spændingen var stor hele vejen igennem.

4. runde af Danmarksturneringen blev spillet søndag den 18. juni og vores hold spillede ude mod Greve.

Alle mand var i højt humør og var mødt frem til tiden - det vil sige - alle mand på nær holdkaptajnen som brugte lidt længere tid på at sove end forventet. Han var dog kun lidt forsinket og var klar længe inden første bold skulle slå ud.

Vores spillere skulle ud mod et Greve hold med et samlet hcp. på 36,5 mod vores 58,1
Altså igen et hold med markant lavere hvo. end vores drenge.

Vejret startede blæsende og på Greves åbne bane er vinden altid drilsk. Der blev spillet virkelig god golf i alle matches af begge mandskaber og stillingen bølgede lidt op og ned. Alle matches på nær 2 måtte helt til 18. og 18. hul for at blive afgjort og resultaterne blev:

 1. single: Julius taber 3-1
  4. single: Marius deler matchen
  3. single: Casper taber 2-0
  2. single: Thomas vinder 2-0
  1. single: Mikkel vinder 5-4
  Foursome: Alexander og Patrick taber 7-5

Et samlet nederlag på 9-5. Ærgerligt efter en virkelig stærk indsats af alle mand. 
Alle spillere kan gå fra dagen mod løftet hoved og sige at de gjorde hvad de kunne. Kun meget få fejl blev begået - og straffet omgående af et stærkt spillende modstanderhold.

Billeder fra de 2 dage ligger på hjemmesiden:
http://www.kogegolf.dk/index.php/ungdom-medlem/galleri

Næste runde af Danmarksturneringen spille d. 12.-13. august hvor vi skal møde Værebro på udebane d. 12. og spille hjemme mod Smørum d. 13. 

 

Herrer, 3. division øst

Lørdag mødte 2. holdet hjemme Hedeland i en match, som helst skulle vindes, hvis håbet om at blive i 3. division skulle holdes lige. Vi var desværre ramt lidt af afbud, men havde tro på det. Ole Glimø og James Taylor sikrede holdet 4 point mens Oliver og Jesper desværre måtte se sig kneben besejret. Så da Kasper Dines i 1. singlen desværre også tabte, lå det hele til foursome'n. Efter en rigtig skidt start kæmpede de sig tilbage i matchen og havde på hul 17 mulighed for at komme AS efter at have været nede med 4. Desværre finder Hedeland et super bunker slag frem og deler hullet og kan derfor ikke vinde matchen. Vi vinder hul 18, men lige fedt er det. 6-8 til Hedeland.

Søndag gik turen til gruppens suveræne tophold Royal og uden at sige for meget, gik det ikke særligt godt. 14-0 blev resultatet, så nu skal der en super sidste weekend til, hvis livet skal reddes i 3. division.

Logo

Golfhaftet Trophy

Golfhäftet Trophy

Lørdag den 24. juni

Lørdag den 24. juni er Køge Golf Klub udvalgt som en af 14 klubber i Danmark, der sammen med Golfhäftet arrangerer Golfhäftet Trophy

Det er Nordens største amatørturnering, som kommer på besøg i Køge Golf Klub og vi håber naturligvis på stor tilslutning fra vores medlemmer.

Golfhäftet Trophy er en både hyggelig og sjov turnering, idet der spilles greensome stableford. Desuden er det et utroligt fint præmiebord, vi spiller om. Rejser, golftøj, hotelophold og meget mere står på spil, og det vindende par går direkte til finalen, der spilles den 17. juli på Bro Hof Slott GC i Stockholm.

Turneringen er åben for alle, men har du Golfhäftet betaler du 150 kr. i deltagergebyr og har du ikke Golfhäftet koster det 200 kr. Hvis du ikke har Golfhäftet, kan du købe det i Køge Golf Klub.

Alle får en startpakke, når man møder op. Med denne mail vil vi opfordre vores medlemmer til at tilmelde sig til turneringen, så vi kan blive rigtigt mange og forsat få mulighed for at arrangere denne fine turnering.

Varmt velkommen hilser

Administrationen
Køge Golf Klub

Summertime invitation 2017