Oprykningsspil til Santanderdivisionen og 1. division

 

Første hold herre – 2. division

Lørdag den 2. september 2017 stod den på oprykningsspil til 1. division i Falster, mod Odense.

Efter formiddagens foursomes var vi bagud, da kun Jonas Larsen og Adam Lloyd Davies vandt deres. Ilya og Jakob taber deres match på hul 18, så en ærgerlig start på dagen. Bagud 4-2 betød det, at vi skulle ud og vinde 4 singler for at sikre os oprykningen. Det starter godt, da både Ilya og Lasse vinder de første to singler. Jonas taber desværre sin match på hul 18, og Jakob og Adam taber deres på hul 17. Viktor vinder sin match på hul 18, og det betyder at vi taber samlet 10-8.

Fire af dagens matcher var ude på hul 18, men vi var ikke skarpe nok til at kunne vinde. Det betyder at vi må tage et år til i 2. division, men vi tror og håber på, at oprykningen kommer næste år.

Tak til alle der har støttet os gennem året, og på gensyn i 2018.

På herreelitens vegne
Jakob Stender Hartington

 

Kampen om en plads i Elitedivisionen

Lørdag den 2. september mødte vi op i Værløse Golfklub til kamp mod Kokkedal Golf Klubs hold, som havde vundet den anden pulje i damernes 1. division.

Flot sensommervejr og en fin bane med nogle svære greens, det så rigtig godt ud fra start. Foursomes var ret lige på de første ni huller, men så gik det lidt nedad for den første, som tabte 6/5. Den anden var til gengæld op det meste af runden, men blev indhentet og måtte nøjes med en delt match, så det stod 3-1 i Kokkedals favør ved frokost.

Singlerne om eftermiddagen var utrolig lige. Ingen match var på noget tidspunkt mere end to op eller ned. Tre singler blev først afgjort på 18. hul.

Desværre måtte vi til slut se i øjnene, at Kokkedal var lige en tak bedre og vandt med 8-4. Tallene fortæller dog ikke helt, hvor godt vores piger kæmpede. Handicap mæssigt var vi overmatched, sammenlagt havde Kokkedals piger handicap 4,3 medens vore piger havde 12,0 i sammenlagt handicap. Af 6 matcher i alt gik de 4 til 18. hul. 

Flot kæmpet af vore piger, det var tæt på at lykkes, men vi tager en sæson mere i 1. division.

Søren Thomasen
Holdkaptajn for damerne

Oprykning damer 3 Oprykning damer 1 Oprykning damer 5 

Begynderhold 2018

Vi afholder løbende prøvemedlemskaber hen over året 
med start på følgende datoer:

 • Mandag den 16. april
 • Mandag den 14. maj
 • Mandag den 11. juni
 • Mandag den 13. august

Derudover afholdes der Spil-med-dage:

 • Søndag den 8. april
 • Søndag den 5. august
 
Et prøvemedlemskab varer i 2 måneder, hvor undervisningen til selve Golfkørekortet gennemføres intensivt i den første 14 dages periode efter følgende koncept:
 

Uge 1

Mandag     Introduktion, udlevering af materialer og 1. regelundervisning
Onsdag    2. regelundervisning

Uge 2

Mandag     3. regelundervisning
Onsdag    4. og sidste regelundervisning

Regelundervisningen foregår som aftenundervisning fra kl. 18.30-21.30, og de praktiske lektioner foregår som 5 stk. enkelt-lektioner, som aftales individuelt med pro'erne.

Undervisningen afsluttes med en online regelprøve og udstedelse af Golfkørekort.

I den efterfølgende periode vil du være tilknyttet Mandagsklubben, hvor du kommer til at spille golf på 9-hullers banen sammen med holdkaptajner, der hjælper dig tilrette med regler og etikette.
 
Pris: kr. 1.000,- inkl. lånesæt
 

Tilmelding til prøvemedlemskab

På mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf. 56 65 10 00.
 

Efterfølgende indmeldelse

I god tid inden de to måneder er gået, beder vi dig tage stilling til, om golf er noget for dig, og det er vi overbeviste om, at det er! Ved indmeldelse efter endt prøvemedlemskab betales der forholdsmæssigt for resten af året.
 

Kontingentsatser

Se venligst under Priser, idet bemærkes at kontingentet betales forholdsmæssigt for perioden fra prøvemedlemskabets start.
 

 

Referat af elitens deltagelse i Danmarksturneringen

Så blev den sidste weekends matcher spillet i årets Danmarksturnering, og det lykkedes vores 1. hold piger at gå gennem sæsonen ubesejret. Det betyder at de skal spille oprykningspil til Santander divisionen i Værløse lørdag den 2. september mod Kokkedal.

Førsteholdets herrer var ikke lige så overbevisende som pigerne, men med to sejre i den sidste weekend på 10-8 lykkedes det også dem, at komme til oprykningsspilet. Dette kommer også til at foregå lørdag den 2. september på Falsters golfbane mod Odense, og vil gælde oprykning til 1. division.

De tre øvrige dame- og herrehold, må desværre alle rykke en række ned.

Vores veteraner skulle sidste spilledag møde Rungsted, og måtte her se sig besejret af puljens vinderhold. Det betyder at Køge Golf Klubs veteraner fortsætter med at spille i 1. division for sæsonen 2018.

Vi vil i eliten gerne takke alle, der har bakket op igennem sæsonen, og håber at der vil være en masse Køge spillere, som vil komme ud og støtte os den. 2. september.

På elitens vegne
Jakob Stender Hartington

 

Damer, 1. division øst

Holbæk trak sit hold fra damernes 1. division, så vi skulle kun spille om lørdagen den 12. august. Vi skulle til Smørum, hvor kampen havde afgørende betydning for resultatet af puljen, hvem skulle spille om oprykning.
Vi skulle som minimum have uafgjort for at blive puljevindere, og det begyndte fint. Katrine og Rikke kom hurtigt foran og var aldrig truet i deres foursome, som de også vandt komfortabelt 5/4. 
Christina og Stine kom også godt fra start, var 3 up efter 7 huller, men blev indhentet og kom 1 ned efter 12. hul. Men herfra udviklede den foursome sig ret spændende, idet de skiftedes til at vinde et hul, så vi efter 17. hul var all square og det skulle afgøres på 18. hul. Vi havde et 4 meter putt for at vinde, men måtte nøjes med at dele på par. 
Vi kom altså foran 3-1 efter foursomes og skulle blot have en sejr og en uafgjort i singles.
Stines 4. single gik først ud og var aldrig rigtig truet. I den anden ende var Christinas 1. single meget hurtIgt foran, 4 up efter 5 huller, og skønt hun var sidste start, var Christina først færdig med en 7/5 sejr. 
I mellemtiden var Stine kommet 3 up og da hun delte 15. hul, kunne hun ikke undgå at dele matchen, og dermed havde vi nået målet, vi skulle spille om oprykning til Santander Elite divisionen. Stine gjorde arbejdet færdigt og vandt 3/1.
Amalie spillede 3. single og kæmpede bravt, men måtte se sig slået på 17. green med 2/1.
Katrines 2. single var meget spændende og Katrine tog den hele vejen til 18. hul, men tabte 2/0, men det var jo uden betydning, da vi med to single sejre, havde sikret os en samlet sejr på 7-5 over Smørum.
Vi skal nu spille om oprykning til Elitedivisionen lørdag den 2. september. Modstanderen bliver Kokkedal og der spilles på Værløse Golf Klubs bane. Vi ser meget gerne stort fremmøde af supporters, så bare kom og se god golf.

Elitedamerne mod Smørum 1 Elitedamerne mod Smørum 3 Elitedamerne mod Smørum 11

 

Veteraner, 1. division øst

Køge Golf Klubs førstehold hos veteranerne blev igen i 2017 nummer 2 i sin 1. divisionspulje
Lørdag den 12. august spillede Køges 1. divisionshold hjemmekamp mod Næstved. Denne match skulle vindes, for at vi kunne være helt sikre på at blive i 1. division. Da damesinglen og 4. herresingle som de to første matcher var færdigspillet efter 16 huller med sejre til Næstved, var Køge pludselig bagud med 4-0. Men herefter slog Køge igen og afsluttede de tre herresingler og mixed-foursomen med pænt store og sikre sejre. Så lørdagen sluttede med en overbevisende sejr på 10-4 til hjemmeholdet. Vore ambitioner om endnu et år i veteranernes fornemste række 1. division, var dermed opfyldt. Stadig er Køge på veteransiden blandt de allerbedste golfklubber i Danmark.

Om søndagen ville en sejr over Rungsted i Rungsted betyde, at Køge ville vinde divisionspuljen og i midten af september skulle spille med de 3 andre puljevindere om Dansk Golf Unions danmarksmesterskab. Vi havde som det eneste hold vundet over Rungsted på hjemmebane, og hvis vi kunne gentage denne succes på udebane og fortsætte det gode spil fra dagen før, var der en lille chance for den helt store overraskelse. Men Rungsted stillede på hjemmebanen op i stærkest mulige opstilling med flere tidligere landsholdsspillere og professionelle på holdet, og da de fleste Køge-spillere samtidig ikke havde deres bedste dag, måtte vi se os slået med 12-2. Eneste lyspunkt var dog, at vores 4. herresingle ved at vinde på sidste hul sørgede for, at vi ikke skulle slutte 2017-sæsonen med et “æg”.

Veteranernes 1. divisionspulje endte således med Rungsted på førstepladsen med 10 points, Køge på andenpladsen med 6 points og herefter Odsherred og Næstved på henholdsvis tredje- og fjerdepladsen begge med 4 points. Nedrykker blev Næstved, da Odsherred indbyrdes havde det bedste score.

I weekendens to matcher deltog følgende spillere på veteranholdet:
Gitte Glimø, Susanne Thorngaard, Jørgen Petersen, Svend-Henrik Berthelsen, Jess Jørgensen, Jeppe Jepsen og Nils Østergaard.

 

Herrer, 2. division øst

Førsteholdet herrer var ikke lige så overbevisende som pigerne, men med to sejre i den sidste weekend på 10-8 lykkedes det også dem, at komme til oprykningsspilet. Dette kommer også til at foregå lørdag d. 2. september på Falsters golfbane mod Odense, og vil gælde oprykning til 1. division.

 

Damer, 2. division øst

Lørdag skulle pigerne til Kokkedal, og møde de stærkeste i puljen. Vi vidste, det ville blive svære matcher, men alle var indstillet på at gøre deres bedste.

Ret hurtigt stod det dog klart, at det var en for stor en mundfuld for os, og allerede efter 12 huller havde Kokkedal lukket både 2. og 3. singlen. Foursomen og 1. singlen klarede lidt flere huller, men med samme nedslående resultat. Igen måtte holdet se sig slået 9-0.

Dagens spillere var:
Hanne Romlund, Stine Sverker, Mette Mølvig, Charlotte Tranberg og Birgitte Larnkjær

Nu afhang alt af søndagens match mod Helsingør. Kun en sejr over de små piger fra det nordsjællandske, kunne forhindre en nedrykning til kvalifikationsrækken i næste sæson, så slagplanen var der ingen i tvivl om.

Desværre kunne vi heller ikke her gøre os gældende, så da kun Caroline vandt sin single, og vi andre tabte, måtte vi igen indkassere et nederlag med cifrene 7-2.

Dagens spillere var:
Hanne Romlund, Charlotte Tranberg, Mette Mølvig, Caroline Engelbredt og Birgitte Larnkjær.

Dette betyder, at holdet i 2018 starter forfra i kvalifikationsrækken.

 

Herrer, 3. division øst

Intet referat modtaget.

 

Herrer (ungdom), 5. division øst

Status i DK turneringen hvor 3. holdet spillede ude mod Værebro lørdag den 12. august.

 • 5. single: Jonas: Taber 7/6
 • 4. single: Marius: Taber 5/3
 • 3. single: Mads: Taber 3/1
 • 2. single: Patrick: Taber 1/0
 • 1. single: Thomas: Taber 9/7
 • Foursome: Magnus/Morten: Taber 7/5

Samlet nederlag på 14-0, men alle kæmpede bravt mod et stærkt hold og alle matches blev spillet med højt humør og med gode snakke.

Det blev desværre til endnu et nederlag søndag den 13. august.
Men alle mand kæmpede flot mod et Smørum hold med markant lavere hcp. end vores brave gutter.

 • 5. single Jonas: Taber 4/2
 • 4. single Julius: Taber 3/2
 • 3. single Marius: Deler matchen
 • 2. single Mads: Taber 5/3
 • 1. single Thomas: Taber 1/0
 • Foursome Magnus/Morten: Taber 4/3

Et samlet nederlag på 13-1.
Dette betyder desværre nedrykning til kvalifikationsrækken næste år. Men alle mand kan være tilfredse med den gode indsats. Holdene vi mødte var alle på et langt lavere hcp. niveau end I og I udviste god moral og vilje.