Velkommen til Køge Golf Klub

 • Tak!

  - til alle de dejlige frivillige hjælpere, vi har i Køge Golf Klub! Foto: Martin Håkan / @coverganda
 • Bestil Golfhæftet her

  Klik for at bestille

  Læs mere

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Referat af 3. og 4. spillerunde i Danmarksturneringen

Damer, 1. division øst

3. runde i DK-turneringens 1. division damer startede lørdag i dejligt sommervejr med hjemmebanekamp mod Hedeland. Det er et hold som gennem de senere år har givet os store problemer. Det blev så også tilfældet i formiddagens foursomes, som kæmpede bravt, men måtte se sig slået efter 17. huller, så vi var bagud 0-4 inden eftermiddagens singles. Men i pausen kom uvejret så med lyn og torden, så al spil blev indstillet, og lidt senere blev eftermiddagens spil aflyst, da det så ud til at regn og torden skulle fortsætte meget længe. Vore fire singles mod Hedeland er derfor blevet udsat til 14. juli kl. 15, hvor vi så må kæmpe hårdt for et godt resultat.

Søndag var vi i Hjortespring, hvor vejret viste sig fra sin pæneste side, og bane stod flot, så det var lagt op til en spændende dyst. Hjortespring havde deres bedste spillere klar til start, netop hjemkommet efter deltagelse i British Ladies Amateur Championship, hvor 14-årige Amalie Leth-Nissen nåede frem til kvartfinalen. 

Efter et par spændende foursomes endte vi med 2-2, et meget tilfredsstillende resultat. Eftermiddagens singles blev ligeledes spændende. Hjortespring havde skiftet Amalie ud, da hun skulle videre til en ny turnering, så vi øjnede en chance. 

Det så hele vejen godt ud for 3. og 4. singles og 1. singlen var meget tæt. Det endte med to sejre til hver side, så hele resultatet blev 6-6, et meget fint resultat.

I weekendens kampe deltog Christina Kuld, Katrine Oxfeldt, Caroline Engelbredt, Rikke Thomassen og Pia Jepsen.

6  7


Veteraner, 1. division øst 

Køges superveteranhold fører fortsat sin 1. divisionspulje

Det var med en underlig mavefornemmelse, at Køge skulle starte på udebane i Kokkedal kl. 11.20 lørdag den 15. juni vel vidende, at banen fra kl. ca. 13.00 ville blive ramt af kraftig regn og torden. Og ganske rigtigt præcis kl. 13.00 var der lyn og torden lige over os. Alle smed hvad de havde i hænderne og styrtede mod klubhuset – flere lod deres golfudstyr blive ude på banen. Lige før vi nåede klubhuset lød tågehornet. 

Vi sad så i 2½ timer og ventede på bedre vejr, men kl. 15.30 blev holdkaptajnerne enige om at aflyse. Forsøg på kontakt til DGU afklarede ikke den fremtidige situation. Så nu arbejder alle gode kræfter på at finde en ny dato samt et regelsæt for den resterende afvikling af matchen. Spørgsmålet er nu: Skal stillingen efter 4-11 spillede huller nulstilles, og matchen dermed spilles om, eller skal der fortsættes ude på banen dér, hvor vi lå? Vi så gerne det første, da vi sammenlagt er bagud efter de første huller. Men er det præcis de samme 14 personer, der skal stille op igen? Det er faktisk ganske vanskeligt med kort varsel at lave aftale 14 personer imellem. Og heller ikke helt let at lave “Gunstart” på næsten halvdelen af banen. En løsning med annullering og omspil synes objektivt at være mest korrekt. DGU har desværre ingen præcise regler for en sådan situation. Men vi afventer med spænding DGU’s stillingtagen.

Til gengæld havde vi en herlig søndag på vores egen bane, hvor vi vandt 11-3 over Hedeland.

Dette betyder, at vi stadig ligger nummer et i divisionspuljen.

 

På holdet deltog:
Lene Noer, Gitte Glimø, Ole Therkildsen, Jens Peter Udsen, Arne Amtoft, Kennith Lohmann og Nils Østergaard.

 

Herrer, 2. division øst

Efter 1. og 2 spillerunde (som der ikke kom referat fra pga. misforståelser) var forventningerne, til den kommende weekend naturligt nok ganske høje. Ved 1. og 2 spillerunde mod Sorø, hjemme, og mod Harrekær ude var det blevet til gode sejre og en foreløbig delt 1. plads på resultattavlen i pulje 3.

Lørdag den 15. juni skulle slaget stå mod Storstrømmen på hjemmebane. Storstrømmen lå efter 1. og 2. runde delt nr. 1 i puljen, så der var ingen tvivl om, at det var et hold der kunne noget. Et hold som vi ikke havde mødt tidligere og derfor var helt ukendt for os. Og lad os konstatere, at det blev en svær dag. Vores 1. foursome gik helt ”i skoven” der blev slået til højre og venstre og kampen sluttede allerede på hul 13, men til gengæld fik vores 3. foursome relativt hurtigt fat i modstanderen og vandt på hul 15. 2. foursome var meget lige ind til hul 14. hvor vi så tabt lidt terræn på 17. tee var vi således 2 ned med 2 og gå. Det begyndte at blive uvejr og spillet blev derfor indstillet på 17. green hvor vi skulle putte en 4 meter i for at bevare muligheden for at komme ud på 18. hul……. Spillet blev, måske heldigt nok, indstillet resten af dagen på grund af tordenvejr. Næste spilledato blev fastlagt til fredag den 20. juni.

Søndag den 16. juni spillede vi ude mod Sorø, som vi i første runde havde besejret 14-4, så forventningerne var også her rimeligt store, men dog med en lille bekymring over lørdagens lidt skidte præstationer. Det skulle da også hurtigt vise sig at bekymringen var berettiget. Vores 1. foursome kom aldrig ind i kampen. Det var som om lørdagens præstation ikke var ”kommet ud af kroppen” og det blev desværre til et knusende nederlag allerede efter 12 hullers spil. Vores 3. foursome gjorde det som de plejer, spillede stabilt, og vandt på 15. hul. Tilbage stod vores 2. foursome. Efter en meget lige kamp var resultatet også lige efter 17. hul, hvor vi dog havde haft en god mulighed for at komme 1 up. På 18. hul, som er et relativt langt par 3 hul slog begge hold på green. Vi var dog noget længere væk fra pinden end vores modstander. Vores 1. put endte ca. 1,5 meter fra hullet. Et svært 2 put lurede, men det var ikke umuligt. Desværre blev det aldrig til et 2. put for vores modstander sluttede runden med at sende et 10 meters put lige op i midten i hullet. Formiddagens stillingen var derfor 4-2 til Sorø og det var svært at komme sig over. Ved eftermiddagens singler blev der foretaget en nødvendig udskiftning. Kasper Andersen kom ind til fordel for Claus, men lige meget hjalp det. Det var som om dagen var forjættet og Sorø’s spillere kæmpede godt så uagtet at vi vandt vores 2. og 3. single måtte vi ses os besejret hele 12-6. Der var ikke megen glæde at spore ved dagens evaluering.

Fredag den 20. juni. forsatte holdkampen mod Storstrømmen. Det var som om spillerne havde fået tænkt lidt over forrige weekends præstationer. Der var gejst på fra starten, men alle var klar over, det det ikke ville blive en nem opgave. Først skulle vi have afgjort den udsatte foursome, der skulle genopstartes på hul 17. Et enkelt, men ellers godt putt og så var den kamp tabt og vi startede på 1. tee ved at være bagud 4-2. Herefter gik det slag i slag. Adam startede i 1. single og så sig aldrig tilbage. Efter 7 huller var Adam 4 up. Efter Adam kom så Ilya, som havde det noget sværere, men herefter kom så Sean, som skudt ud af en kanon 2 up efter 6. og herefter 2 eagles i træk. Jakob var også kommet godt fra start og spillede stabilt hele runden uden at slippe grebet. Adam og Sean vandt allerede på 13. hul og Jakob sluttede på 14. Nu manglede vi bare én sejr for, lidt overraskende, at kunne vinde holdkampen mod puljens nr. 1. Ilya måtte se sig besejret på 15. så nu var der kun Lasse og Victor tilbage på banen. Begge havde efter 9. hul nogle meget lige kampe, men var begge en anelse bagud. Med stor opbakning fra holdet begyndte Lasse at få gang i det gode spil, mens Victor fik det svært mod en velspillende modstander. Victor måtte se sig besejret på 14. hul, mens Lasse med en forrygende opbakning fra resten af holdet og andre tilskuere efter 15. hul var kommet 2 up. Holdkampen sluttede på hul 16. med en fantastisk og noget uventet sejr på 10-8 til Køge, som nu ligger nr. 1 med samme antal point som Storstrømmen, dog bedre indbyrdes.

Det bliver rigtigt spændende i den sidste spillerunde, hvor vi om lørdagen skal møde Storstrømmen på udebane. Kom og støt os – det er nøglekampen i puljen. Vi håber på stor opbakning, og søndag skal vi møde Harekær på hjemmebane.

Holdet har i 3. og 4 spillerunde bestået af :
Adam, Victor, Lasse, Jakob, Claus W, Sean, Kasper A.

 

Hertels kontorets bedste ven ny

Køge Golf Klub Sponsor
Køge Golf Klub Sponsor
Køge Golf Klub Sponsor

Kjeldskov web

Køge Golf Klub Sponsor
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Topmenu

Hovedmenu

Medlemslogin

OBS! Dette er ikke GolfBox login, benyt ikonet til højre.
Cookies
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og forbedre brugeroplevelsen. Læs mere