Velkommen til Køge Golf Klub

Referat af 1. og 2. spillerunde i Danmarksturneringen

 

Damer, 1. division øst, pulje 2

Køge Golf Klubs 1. holds damer spillede i weekenden 8.-9. maj 2021 hjemmekampe mod henholdsvis Hedeland (lørdag) og Ledreborg (søndag).

Holdet der spillede begge dage bestod af (i handicap orden):

 1. Caroline A. Engelbredt
 2. Christina Kuld
 3. Alvilda Wiberg
 4. Katrine Oxfeldt

Der var to debutanter på holdet: Alvilda og holdets ”nye” kaptajn.

Lørdag spillede vi mod Hedeland - et hold vi har spillet mod før med skiftende resultater.

 • 1. Foursome spillede Caroline og Katrine sammen og det blev en tæt og til tider virkelig velspillet match. Det endte med at vores damer tabte med 1 Hul.
 • 2. Foursome bestod af Christina og Alvilda, og her var der kun lidt nerver i begyndelsen, men de to damer viste stor styrke og vandt overbevisende 6&5.

Efter frokosten skulle der spilles singles.

 • 4. single: Katrine lagde ud og kom bagud i begyndelsen, men til sidst fik hun vendt et nederlag til en sejr 2&1.
 • 3. single: Alvilda spillede en fantastisk runde og på intet tidspunkt var der nogen vaklen hos vore unge debutant (15 år). Hun havde travlt og vandt 9&7.
 • 2. single: Christina, indfriede forventningerne og vandt sikkert 8&7.
 • 1. single: Caroline kom hjem, top-trænet fra USA, hvor hun pt. går på college. Til at begynde med ville spillet ikke rigtig køre, men med en stærk vilje fik også hun vendt matchen til hendes fordel. Hun vandt 5&4.

Lørdag vandt damerne dermed 10 mod 2. En overbevisende sejr, der spåede lyse tider for vore seje damer til matchen mod Ledreborg.

Søndagen oprandt og nogle af os spiste morgenmad. En enkelt spiller (ingen navne nævnt) havde tanket op hjemmefra (mors kødgryder er nu de bedste) og valgte træningsbanen, og hamrede de af baneintendantens hårdt indsamlede træningsbolde ud over hele træningsanlægget i et forud bestemt mønster.

Til søndagens match havde vi vendt om på start-rækkefølgen i foursome.

 • 1. Foursome spillede Christina og Alvilda sammen igen og de myldrede bare derudaf. De vandt overbevisende 6&4.
 • 2. Foursome gik i gang og da en af spillerne bad om et par panodiler til morgenmaden (hmmm) var holdkaptajnen nervøs, da holdet ikke havde nogen reserver. De mødte en stærk foursome og spillede pænt, men tabte 4&,5.

Efter veloverstået frokost skulle vi i gang med singlerne, og eftersom ingen af spillerne havde fået ændret deres handicap i løbet af natten, stillede vi op i samme orden som til lørdagens match.

 • 4. single: Katrine kom lidt skidt fra start, men fik ganske langsomt fat på sit spil og endte med at vinde 3&2. Så stod der 4&2.
 • 3. single var det vores yngste spillers tur, til at vise hvad hun kunne. Det blev til en rigtig spændende match, som det lykkedes den viljestærke unge dame at vinde med 2&1. Stillingen var nu 6&2 og vi ville i det mindste få uafgjort.
 • 2. single: Christina skulle møde John Axelsens lillesøster. Det må have påvirket hende lidt eller også er hun bare helt COOL (kold). Det tog da også lidt tid, indtil hun var træt af at spille golf for dagen, så hun vandt overbevisende 3&2. Stilling nu uindtagelige 8&2.
 • 1. single: Caroline, netop hjemkommet fra USA, viste what ”Makes America Great Again” ånden, og vandt over en velspillende Luise Standtke. Stærkt spillet af vores college-dame. Hun vandt 3&2, så slut resultatet blev 10&2.

Hvilken weekend! To kampe = to flotte overbevisende sejre. Det gør det sjovt at være holdkaptajn, selvom han bare kørte rundt i en buggy.

Næste matcher er udebanekampe - kom os se os det er gratis.

 • Lørdag 19. juni 2021 spiller vi mod Kokkedal i Kokkedal.
 • Søndag 20. juni 2021 spiller vi mod Hedeland i Hedeland.   

 

Damer, kvalifikationsrækken øst, pulje 4

Årets første match skulle spilles på Skovbos bane. Da vi i år stiller med et nyt hold, hvoraf 3 spillere har deres debut i Danmarksserien, var spændingen stor og nerverne endnu større.

Lea Felby som spillede 3. single, startede flot dagens turnering og vandt 3/2.
Dagens 2. debutant, Hannah Ritter (som tidligere kom fra Skovbo), slog flot deres 2. single 2/1.
Vores 1. single Amalie Kuhre Korsled, var lidt i vanskeligheder og endte med et nederlag på hul 17.
Vores foursome blev spillet af debutant Laura Frederiksen og erfarne Pia Jepsen. De spillede forrygende sammen og havde en svær match, som de endte med at dele.

Det blev dermed en 5/3 sejr til Køge.

Søndag stod matchen på hjemmebane imod fusionsholdet FH GGG som hører hjemme på Falster, Storstrømmen og Marienlyst.

Vi valgte at stille samme hold som lørdag og det vist sig at være en god disposition.
Lea Feldby vandt 3. single overbevisende på hul 14 og Hannah Ritter vandt på hul 17. Amalie Kuhre Korsled måtte desværre se sig slået på hul 16, hvorimod vores foursome igen viste muskler ved at spille sig til en 5/3 sejr.

Igen en sejr til Køge med cifrene 7/2 og dermed fører Køge puljen.

 

Herrer, 2. division øst, pulje 2

Årets pulje består af: Storstrømmen, Greve, Harekær og Køge. Umiddelbart vurderes holdene meget jævnbyrdige.

Køges hold har heldigvis været sværere at udtage i år end tidligere, da flere nye spillere har budt sig til, og konkurrencen og niveauet derfor er blevet højere.

Som det ses af den efterfølgende holdudtagelse, var der derfor 2 nye spillere med på holdkortet. De udtagne spillere var: Nicolai, Adam, Lasse, Jacob, Jack, Victor og Mark som reserve. Nicolai og Jack, som var med for første gang spillede henholdsvis 1. og 5. single på holdet.

Årets 1. spillerunde bød på 2 hjemmekampe.

Lørdagens kamp var med Greve, som modstander. Et hold der efter hcp. ligger i toppen af puljen.

Efter formiddagens 3 foursomes stod det dog klart, at Køge havde bragt sig i spidsen med 4-2. De 3 kampe blev alle vundet med sikre sejre.

Eftermiddagens 6 singler startede med relativt lige kampe frem til hul 6-9, men så var det som om formiddagens tendenser gentog sig med tegn på tydelige sejre til den ene eller anden side. Heldigvis til Køges fordel. Køge vandt 3 singler og delte 1 og fik hermed en samlet sejr på 11-7. Det skal understreges, at alle spillere leverede en god og solid indsats - uanset udfaldet af de enkelte kampe .

Søndagens kamp var med Storstrømmen som modstander. Et hold med stor erfaring, som mange gange tidligere har givet os problemer og nederlag. Et hold som er kendetegnet ved nogle utroligt velfungerende foursomes og spillere med kampgejst til det sidste.

Efter formiddagens 3 foursomes stod det da også klart, at Køge måtte lade sig nøje med 2 point mens Storstrømmen havde taget føringen med 2 sejre og 4 point. Under afslutningen af formiddagens kampe fik Jacob rygproblemer og Mark blev derfor sat ind i eftermiddagens singler.

I eftermiddagens 6 singler startede Køge dog rigtigt godt ud og allerede efter de første 5-6 hullers spil var det tabte indhentet, når man tog mellemresultaterne med. Flere af vores spillere var allerede her mange up. Tendensen fortsatte og flere og flere Køge-spillere tog føringen i deres kampe. Med en fantastisk koncentreret indsats, lykkes det således Køge at vinde 4 matcher og dele 1. Dages samlede resultat blev derfor en gentagelse af lørdagens med en god sejr på 11-7.  

Efter 1. spillerunde føre Køge nu puljen med max point og det er rigtigt glædeligt, men også vigtigt, for der venter uden tvivl nogle hårde udebanekampe forude - så det bliver en spændende sæson for 1. herrehold i år.

 

Herrer, 4. division øst, pulje 4

2021 byder på et forstærket 2. hold set i forhold til de sidste 3-4 år. Det højere niveau skyldes til dels den positive udvikling hos klubbens egne unge spillere, tilgang af spillere fra klubbens 1. hold og tilbagevenden af Sander Madsen, der tidligere har spillet mange holdkampe på 1. holdet.

Spillerne på Herrernes 2. hold er: 1. single: Claus Weber, 2. single: Anders S. Hansen, 3. single: Magnus Bodholt, 1. Foursome: Lasse Højer/Ilya Yakimov, 2. Foursome: Sander Madsen/Julius Kyst

Den større erfaring skulle hurtigt vise sig at være udslagsgivende i årets første to holdkampe, som begge blev afviklet på hjemmebane i Køge.

Lørdag var modstanderen Odsherred, og premierenerver gjorde nok at flere af matcherne kom lidt sløvt fra start. Ud over nerver, kunne man fornemme et eget pres fra spillerne, som gerne ville gøre det så godt som muligt på hjemmebanen.

Heldigvis tog de gode slag og ditto beslutninger over, og fra at have været en anelse bagud mod slutningen af for-9, vendte alle matcher, så holdet ender en noget rusten dag med en overbevisende 12-0 sejr.

Søndag blev der budt velkommen til Ledreborg, og spillerne havde taget selvtilliden med fra lørdagens sejr, og alle kom anderledes fokuseret fra start.

Ledreborg bed dog fra sig, men den gode start kom aldrig i fare, og igen ender holdet med at sætte en overbevisende 12-0 sejr ind på pointkontoen.

Det vil sige – 2 æg og et godkendt plus på 34 ”ups” - hvilken drømmestart på 2021 😊

Den gode sæsonstart skal nu forsvares i næste spilleweekend den 19.-20. juni, hvor holdet begge dage spiller på udebane. Lørdag spilles der mod Harekær og søndag mod Odsherred.

 

Herrer, 5. division øst, pulje 2

Så kom herrernes 3. hold i gang med Danmarksturneringen. Vi var så heldige at starte med hjemmekampe i den første weekend og målet var sejr begge dage mod hhv. Næstved og Trelleborg. Op til første turneringsweekend var der blevet trænet flittigt og forskellige foursome kombinationer var afprøvet, så vi var klar med et stærkt hold/opstilling.

Vi startede lørdag mod Næstved og kom hurtigt godt fra start i flere af matcherne. Tidligt fik vi den første sejr i 3. single, for Claus Bilberg vandt 6-4 og samtidig var vi foran i begge foursomes, og nede i en enkelt single, så det så fornuftigt ud.

Kasper Andersen tabte sin single 5/4, men begge foursomes holdt fast i føringen og Mads Kristensen/Niels Cederstrøm lukkede den første foursome på hul 16 med 3-2 og lige efter vandt den anden med Mikkel Sørensen/Kenneth Skov-Casper med 2-1.

Hermed var matchen afgjort, nu var det kun sejrens størrelse, der manglede. Sidste single holdt ved til hul 18, hvor Sean Lomholdt delte. Samlet 9-3 sejr og god start på Danmarksturneringen.

Søndag fik vi besøg af Trelleborg, der havde tabt 12-0 til Harekær dagen inden, men der var flere tætte matcher og 2 var nået til hul 18, så resultat snød måske lidt.

Søndag stillede vi samme opstilling som dagen før (never change a winning team).

Hurtigt kom vi godt fra start med god føring i 2 singler og den ene foursome, mens vi var nede i den anden forusome og en single. Intet var sikret og der skulle kæmpes om hver eneste hul. Der blev kæmpet og spillet godt af alle, og langsomt begyndte vi at trække fra. Første mand til at sikre en sejr var igen Claus Bilberg med 4/3 og kort efter vandt vi 2 matcher mere, da Kasper Andersen vandt 2/1 og Mikkel Andersen/Kenneth Skov-Casper vandt 7/5. Sejren var nu sikker, men de 2 sidste matcher var tætte. Det endte med en sejr til Mads Kristensen /Niles Cederstrøm på 2/1 og det sluttede på hul 18 med et kneben 1/0 nederlag til Sean Lomholt.

Samlet sejr på 10/2 og i alt 4 sikre point til holdet og pt. en førsteplads i puljen, da Næstved samtidig slog Harekær.

 

Herrer, kvalifikationsrækken øst, pulje 1-12

Det nye Herre 4 havde sin debut i Kvalifikationsrækken mod Harekær om lørdagen. Kampen var imødeset med stor spænding, da Herre 4 er et helt nyt hold med en blanding af de bedste juniorer og spillere fra både Herre, Senior og Veteran-truppen. De faste spillere på holdet, er de to juniorspillere Sebastian Saugmann og Magnus Højgaard, og til debuten i weekenden bestod holdet også af: Søren Deleuran, Anders Hvid, Henrik Zacho, Klaus Lundgren og Morten Winsløv.

Med det stærke hold var optimismen stor, og da Morten Winsløv gjorde forholdsvis kort proces med sin modstander, var vejen til sejr i sigte. Men, vi måtte sande, at vi var oppe imod en meget stærk modstander, og selvom flere kampe først blev afgjort på 18. hul, så måtte vi se os besejret 9-3 med det ekstra point som Søren Deleuran flot vandt.

Dagen efter var Skovbo på menuen, og alle ville bare vise, at lørdagens nederlag var en enlig svale. Så fuldt fokus fra start, og Søren Deleuran lagde ud med en sikker sejr, hvor afslutningen på hul 15 inkluderede et indspil til green fra buske og træer, som var en cirkusakrobat værdig – og landede 1 fod fra pinden 😊. Morten Winsløv havde fået meget hård modstand og tabte sin single, men Anders Hvid og de to foursomes tog virkelig revanche fra lørdagens nederlag og tog sikre sejre, så debut-weekenden blev afsluttet på bedste vis med en 9-3 sejr.

 

Seniorer, kvalifikationsrækken øst, pulje 3

Seniorholdet stillede op i stærkeste opstilling og var klar til årets første turneringsweekend. Lørdag skulle holdet en tur til Midtsjællands Golfklub og forventningerne var høje. Desværre går det ikke altid som præsten prædiker, og holdet måtte se sig slået 10-4. Michael Randers og Johnny Krog skaffede holdet point - alt imens resten af holdet fik banket lidt rust af. Søndag skulle der så tages revanche mod Smørum i Smørum og her var holdet helt anderledes sat op og det blev til en sikker sejr på 12-2. Puljen er heldigvis helt åben, da alle hold nu har både vundet og tabt en match.

 

Veteraner, kvalifikationsrækken øst, pulje 2

Lørdag den 8 maj 2021 skulle et nyt Veteranhold i kamp i Sydsjællands Golfklub. Dame- , 3. og 4. herresinglen mødte deres overmænd. Sydsjællands damer var 2 over banens par efter de første 9 huller, så det var svært at vende kampen. Den blev 5-4. 4 herresinglen havde bare ikke det, der skulle til at vinde den dag. Kampen endte 8-6. 3. Herresingle kæmpede men tabte 3-2. 2. herresingle kæmpede også, vandt hul 18 og delte matchen. Det samme gjorde sig næsten gældende for 1. herresingle, hvor han missede et halvmeter put for at vinde matchen. Foursomen havde stadigvæk en chance indtil hul 16, hvor bolden blev sendt out of bounds. Så var den match tabt, 3-2. Resultatet blev 12-2 til Sydsjælland.

Søndag den 9 maj skulle vi spille på Harekær. Banen var stille skarpt op, alle teesteder var trukket helt tilbage og flagplaceringen stod ca. 2 m fra bagkant. Her kom damesinglen godt fra start og vandt 3-1. 3. og 4. herresingle kom godt igen fra dagen i forvejen og delte deres match. 2. herresingle fulgtes godt hen af vejen, intil kæden sprang af og de måtte lide et nederlag på 5-4. 1. herresingle lagde hårdt ud og vandt de første 5 huller. Holdt føringen hele vejen hjem og vandt 3-2. Foursomen var inde i en krise og måtte se sig slået med 3-2. Resultatet blev 8-6 til Harekær.

Nu har veteran-holdet fået sin dåb, så næste spillerunde bliver helt anderledes. Alle nerver er lagt væk og de bedste slag findes frem.

 

Superveteraner, kvalifikationsrækken øst, pulje 2

Lørdag den 8. maj spillede Køges superveteranhold (70+) i kvalifikationsdivisionen på udebane i Næstved. Holdet tabte med cifrene 12-2. Et resultat som umiddelbart lyder som en ren afklapsning. Men da der manglede 6 huller for de sidste to matcher, lå Køge-holdet rent faktisk til at vinde 8-6. Desværre smuldrede det lidt i opløbet, og vi tabte i stedet så stort som 12-2.

Søndag i Værløse gentager situationen sig, da holdet igen efter de første 9 huller ligger som klare vindere. Men så sker det igen, at fejlslagene tager overhånd, og holdet ender med at tabe 8-6.

Faktum er, at holdet er bagud i puljen – de to andre hold har 2 points, og Køge har 0. Og så nytter det desværre ikke, at vi klynker over den helt klare konkurrencemæssige uretfærdighed i, at Køge skulle starte med to udekampe på én weekend i foråret – på to baner med elendige greens – mens holdets to modstandere kunne nøjes med én kamp hver på en hjemmebane, som de har trænet på hele foråret.

Men vi tror stadig på, at vi med, et på papiret langt stærkere hold, kan vinde begge hjemmekampe stort nok i juni og august i Køge og vinde divisionspuljen.

På holdet spillede i weekenden: Randi Schneider, Helle Therkildsen, Jens Peter Udsen, Ole Therkildsen, Teddy Bresson, Torben Sørensen og Dieter Schneider.

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor
Køge Golf Klub Sponsor

726 GLB logo negativ med flade print small web

Køge Golf Klub Sponsor

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Topmenu

Hovedmenu

Medlemslogin

OBS! Dette er ikke GolfBox login, benyt ikonet til højre.