Velkommen til Køge Golf Klub

Referat af 5. og 6. spillerunde i Danmarksturneringen

 

Damer, kvalifikationsrækken øst, pulje 4

Årets sidste match skulle spilles på Storstrømmens bane mod fusions holdet, GGG (Guldborgsund Golf Girls).

Da vi allerede efter 2. spilleweekend havde sikret os puljesejren, kunne pigerne spille afslappet - men de var alligevel tændte og opsatte på at vinde.

Lea Felby som spillede 3. single, startede flot dagens turnering og var 5 oppe efter 5 huller. Hun lod et par mål gå ind undervejs, men kunne alligevel lukke og slukke med en sejr på 7/5.
Dagens 2. single Hannah Ritter, var i sit es og leverede en 9/7 sejr.
Vores 1. single, Amalie Kuhre Korsled, leverede ligeledes en flot indsats og vandt også sin single komfortabelt 7/5.

Vores foursome Laura Frederiksen og Pia Jepsen havde ikke deres bedste dag og måtte helt til hul 18, hvor de desværre så sig besejret.

Alligevel blev det en sejr til Køge på 6/3.

Nu skal der fokuseres på oprykningsspillet, som for dette hold foregår på Møn søndag den 12. september.
Det bliver spændende.
Her skal 6 hold spille slagspil om 2 pladser i 2. division.

 

Herrer, 2. division øst, pulje 2

Til årets sidste spillerunde var følgende spillere udtaget:
Nicolai, Adam, Lasse, Jacob, Jack, Victor og Mark som reserve.  

Årets sidste spillerunde bød på en udekamp og en hjemmekamp.

Lørdagens kamp var mod Storstrømmen i Storstrømmen.
Traditionen tro er der altid spænding på når Køge og Storstrømmen møder hinanden, og den udeblev da heller ikke i lørdagens kamp. Efter formiddagens 3 foursomes stod det da også klart, at Køge måtte lade sig nøje med 2 point, mens Storstrømmen havde taget føringen med 2 sejre og 4 point.

Eftermiddagens 6 singler bragte mange relativt lige kampe. Efter de første 5 singler var afsluttet, stod holdkampen helt lige 8-8 og der var kun 1. singlen tilbage at fordele point fra. Matchen sluttede på greenen på 18., hvor Storstrømmen ved at sænke et 1½ meters put, kunne sikre sig sejren på 10-8, hvilket medførte at Køge skulle vinde søndagens kamp for at komme i oprykningspil.  

Søndagens kamp blev spillet hjemme med Harekær som modstander. Et stærkt hold med intet mindre end 3 pro’er på holdkortet. Efter formiddagens 3 foursomes stod det dog klart, at Køge havde bragt sig i spidsen med 4-2.

I eftermiddagens 6 singler startede Køge dog ud med at have det rigtigt svært i flere kampe. I 2 af matcherne havde vi dog et godt overtag efter de første 9 hullers spil, men samtidig havde vi også 2 matcher, der mere eller mindre var tabt, efter 9. Én af de 2 sidste kampe skulle derfor vindes for at nå oprykningspillet, og her gjorde Adam igen en forskel, da han efter en ellers helt lige kamp vandt 16. hul og 17. hul, og hermed sikrede Køge sejren og adgangen til oprykningspillet den 11. september på Ledreborg.

SÅ - kom nu til Ledreborg og giv os støtte til at vinde pladsen i 1. division – vi har været tæt på før, men i år skal det være!

 

Herrer, 4. division øst, pulje 4

5. spillerunde blev spillet i Ledreborg, og en sejr ville både sikre den endelige puljesejr og direkte oprykning, da vi i det indbyrdes regnskab var bedre end Odsherred på 2. pladsen.

Generelt kom alle spillere godt fra start, der blev sat lange og snorlige drives midt i fairway, og der var optimisme over hele linjen. Desværre sneg en kombination af nerver og svære greens sig ind i spillet, og ved turn’en var matchen vendt til Ledreborgs fordel.

Singlerne med Kasper D. Andersen, Ilya Yakimov og Lasse Højer var under pres, og vi taber 1. og 2. singlen. Til gengæld fik Lasse Højer kæmpet sig frem til at være dormie 3up efter hul 15, og det lykkedes ham at trække en delt match hjem. Det skulle vis sig at være et særdeles vigtigt point.

I mellem tiden havde Foursomes med Magnus Bodholt/Julius Kyst og Sander Madsen/Anders S. Hansen fået godt styr på indspil og puts på de svære greens, trækker overbevisende fra deres modstandere og ender begge med at vinde sikkert 3/2.

I alt en 7/5 sejr og glæden var stor da oprykningen til 3. division hermed var sikret.

Søndag mødte holdet Harekær på hjemmebane, og der kunne nu spilles frit da oprykningen som sagt var i hus.

Sander Madsen og Julius Kyst, som sæsonen igennem havde givet deres væsentlige bidrag i Foursomes, fik hver deres single, og kvitterede med solide sejre på hhv. 7/6 og 5/4. Kasper D. Andesen i 1. single havde det anderledes svært og måtte igen tage imod et nederlag.

Foursomes med Sean Lomholt/Ilya Yakimov delte deres match, og endelig sluttede Magnus Bodholt og i hast indkaldte Søren Deleuran med et nederlag på 3/2 mod en klart stærkere modstander.

Samlet taber holdet matchen 5½ / 6½, men det fik aldrig lov til at overskygge glæden over oprykningen til 3. division.

Tak til alle spillere for en fantastisk sæson og tillykke med den fortjente oprykning – Det bliver en fornøjelse at tage fat på 3. division, og fortsat sørge for gode resultater der.

 

Seniorer, kvalifikationsrækken øst, pulje 3

Klubbens seniorhold var ude i en regulær finale mod Smørum lørdag, hvor holdet med en sejr kunne sikre sig oprykningsspil allerede før søndagens runde mod Brøndby. Det blev en spændende match, hvor begge hold vandt et par singler samt delte 1 før den sidste single og foursome’en kom ind.

1. singlen vandt på hul 18 efter et yderst vellykket put og så var det op til foursome’en at hive de sidste 2 point hjem. Det gjorde de - endda nuppede de sejren og dermed vandt holdet 9-5.

Søndagens runde var som sådan ”ligegyldig”, men holdet viste stor moral med fornem debut fra Jesper Wedersøe, og vandt matchen 13-1. Det skal nævnes, at kaptajnen viste stort samfundssind over for Brøndby og valgte at dele hans match.

 

Veteraner, kvalifikationsrækken øst, pulje 2

Lørdag den 21. august spillede vi på udebane mod Roskilde. Der blev kæmpet godt, for der var stadigvæk en lille chance for at vinde puljen. Dan Lodsborg leverede en flot indsats og vandt overlegent 7-6. Pia Jespersen var så uheldig at få et bistik på hånden, men hun var heldigvis færdig og havde vundet sin match, men det betød at vi måtte undvære hende dagen efter, hvor vi så måtte indkalde en ny spiller. Vi vandt 10 – 4 over Roskilde og hvis vi skulle vinde puljen, så skulle Roskilde vinder over Harekær og vi skulle vinde over Sydsjælland.

Søndag den 22. august tabte vi desværre 8 – 6 mod Sydsjælland. Holdet kæmpede godt, men der blev kun vundet en single. Vores foursome med Morten Evald og Birgitte Larnkær spillede suverænt. Deres match blev lukket på hul 11. Tak til hele holdet for en god indsats.

 

Superveteraner, kvalifikationsrækken øst, pulje 2

Køges 1. superveteran-hold vinder 12-2 hjemme over Værløse

Lørdag den 21. august spillede Køges superveteranhold (70+) i kvalifikationsdivisionen hjemme mod Værløse. Vi vidste med os selv, at selvom vi havde tabt 8-6 ude mod Værløse den 9. maj, var vores styrke høj nok til, at vi  på hjemmebane kunne vinde endnu større. Og ganske rigtigt - vi vandt 12-2.

Herefter førte vi rent teknisk divisionen natten til søndag. Men for at vinde divisionen endeligt med oprykning til følge skulle Værløse vinde hjemme med mindst 11-3 over Næstved søndag den 22. august, hvor vi var oversiddere.

Vi prøvede på alle tænkelige måder lørdag eftermiddag i Køge at motivere Værløse til at fuldføre dette projekt med drinks etc. - Men desværre var dette tilsyneladende ikke nok, og vi kunne søndag aften konstatere, at resultatet i Værløse mod Næstved sluttede uafgjort 7-7. Endnu en gang erfarede vi, hvor vigtigt foursome-resultatet er, da dette jo af lidt uforståelige grunde tæller dobbelt med 4 points. Havde Værløse vundet foursomen og ikke Næstved, havde Køges superveteraner vundet puljen og var rykket op. - Hvis og hvis ..... etc.

Summa summarum - Køges superveteranhold må nøjes med lige ved og næsten - en andenplads i divisionen og endnu et år i kvalifikations- divisionen.

På holdet spillede Randi Schneider, Helle Therkildsen, Ole Therkildsen, Jens Peter Udsen, Torben Sørensen, Dieter Schneider samt Nils Østergaard, som også var kaptajn. Der skal lyde en stor tak til spillerne på holdet, herunder Teddy Bresson, som alle har vist sig som store fightere og smadder hyggelige i den forgangne sæson.

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor
Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

KET Nordic 500px web

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13

Topmenu

Hovedmenu

Medlemslogin

OBS! Dette er ikke GolfBox login, benyt ikonet til højre.