Velkommen til Køge Golf Klub

World Handicap System

Det nye handicapsystem WHS

Den 11. januar kunne alle spillere gå i GolfBox og se det nye handicap i WHS - World Handicap System, som nu indføres verden over, så man altid kan genkende sit handicap, hvor end man befinder sig i verden (når vi engang bliver frigivet) 😁 Det har helt sikkert givet mange overraskelser at se, at nogle er blevet sat ned, andre er sat op. Med den matematiske opbygning af WHS er der en naturlig forklaring på denne forskel.

Først lidt statistik: Ca. 50% af danske golfspillere har bevaret omtrent samme handicap, 10% er sat 0,5 op, 10% er sat 1,0 op, 10% er sat 2 op og mange lavthandicap-spillere er sat ned.

Hvor man er havnet, kan generelt siges at afhænge af, hvor flittig man har været i 2019 og 2020, hvor DGU kraftigt opfordrede til, at man skulle registrere så mange tællende scores, som muligt. Grænsen for antal EDS blev ophævet af samme grund.

Lavthandicap-spillere under 4,5 kunne indtil 2021 ikke reguleres på deres gode runder under handicap, men de kunne registrere runderne til brug ved udregningen af det nye WHS, og derfor er mange af vore elitespillere sat ned.

Omvendt forholder det sig med spillere i højere handicaps. Her har der været en meget mere taktisk scoreregistrering, hvor man har registreret efter hvilket behov, man mente at have for et højere eller lavere handicap, f. eks. hvis man lige manglede 0,1 op for at få et slag mere, så har man registreret en dårlig score, og andre har været så ambitiøse, at de kun har registreret gode scores, for ikke at blive sat op .

Det er slut nu! Fra i år skal ALLE runder registreres, hvis de er spillet efter golfreglerne, ALLE RUNDER - slagspil, stableford, max score, gunstart (hvis runden gennemført), men ikke hulspil, par- og bogeymatch samt foursomes.

Kun hvis vi registrerer således, opnår vi WHS’s fordele, nemlig et handicap der afspejler vores evner på de bedste runder.

En ny ting er, at blot 9 huller kan registreres som tællende, ja faktisk kan en afbrudt runde på minimum 9 huller registreres, GolfBox opskalerer sådanne runder til en 18 hullers score efter regler, som man ikke behøver huske. GolfBox kan dem!

Det kan ikke være lettere, du skal bare spille hullerne og så skrive bruttoscoren ind i Golfbox, så beregner den straks et gældende handicap.

Systemet opsamler resultater fra alle runder spillet på samme bane på en enkelt dag, og ved midnat regner GolfBox ud, om banen den dag har været lettere eller sværere end normalt. Det hed tidligere CBA, nu hedder det PCC (Playing Course Conditions) og det kan være fra 1 slag sværere til 2 slag lettere. Hvis du registrerer scoren inden midnat, så tæller din score med i denne statistik, men hvis du først registrerer senere, så får du alligevel korrektionen, hvis der er nogen - du kan altså opleve, at handicap ændres dagen efter; men det handicap du fik umiddelbart efter første indtastning var korrekt for den DAG, så du skal ikke rette noget.

Desværre varer det noget tid endnu, inden vore baner bliver åbnet for handicapregulering, afhængig af vejret, men når det sker - så kom til tasterne! God fornøjelse i en ny sæson med realistiske handicaps!

Handicapkomiteen
Køge Golf Klub

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor

Køge Golf Klub Sponsor
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11

Topmenu

Hovedmenu

Medlemslogin

OBS! Dette er ikke GolfBox login, benyt ikonet til højre.